Verbod op reclame voor kansspelen in België?

Beste Belgische casino's

De Belgische Kansspelcommissie heeft verdere beperkingen aangekondigd voor de gokindustrie van het land, ter ondersteuning van een voorgesteld verbod op kansspelen in België.

Online gokken is populair in België en mag sinds het begin van de jaren 2000. Online kansspelen functioneert volgens de regelgeving als een vorm van ‘kansspel’ en vereist een exploitatievergunning.

Regelgevend toezicht op de spelen werd in 2006 voor het eerst overgedragen aan de kansspelcommissie, na een besluit van beleidsmakers twee jaar eerder, en de wetgeving werd in 2010 verder bijgewerkt om ‘kansspelen op televisie’ op te nemen in het regelgevings- en vergunningskader.

In haar meest recente beoordeling heeft de overheid betoogd dat het huidige kader voor ‘kansspelen op televisie’ ‘volledig achterhaald’ is als gevolg van veranderende trends tussen 2010 en 2022.

Concreet betoogt de toezichthouder dat hij de naleving van de regels niet kan garanderen en zijn oordeel enkel kan baseren op wat quizdeelnemers hen meedelen. De Belgische toezichthouder voegde eraan toe dat de deelname aan deze kansspelen ‘extreem beperkt’ is geworden tot het punt waarop de werklast van het secretariaat ‘niet langer redelijk proportioneel’ is.

“Bijgevolg is de GC van mening dat het bestaan ​​van ‘spelshows’ niet langer wenselijk is en dat de wetgeving van 2010 absoluut achterhaald is”

Aldus de verklaring van de commissie over het verbod. We houden het op onlinegokken.be scherp in de gaten en je hoort het wanneer er meer informatie beschikbaar is.