Kindred meldt een daling van 34% in brutowinsten in Q4 2021

Beste Belgische casino's

Vandaag rapporteerde Kindred een daling van 34% in de brutowinstopbrengst tot GBP 240,5 miljoen in het vierde kwartaal van 2021. Deze daling viel samen met de terugtrekking van de operator uit de Nederlandse markt als gevolg van bijgewerkte handhavingsprioriteiten door de Nederlandse Kansspelautoriteit.

Kindred CEO Henrik Tjärnström merkte op:

“We kunnen terugkijken op een sterk jaar ondanks een iets uitdagender vierde kwartaal. Uitzonderlijk sterke cijfers in 2020 leidden tot moeilijke vergelijkende cijfers voor het kwartaal, maar ondanks de lage marge voor sportweddenschappen aan het begin van het kwartaal en het feit dat we onze dienstverlening aan Nederlandse ingezetenen stopzetten, leverde ons vierde kwartaal solide inkomsten op van GBP 244,9 miljoen, onderliggende EBITDA van GBP 27,6 miljoen en een onderliggende EBITDA-marge van 11 procent.

Onze Nederlandse licentieaanvraag is eind november ingediend toen onze “afkoelperiode” was afgelopen en het licentieproces verloopt volgens plan. Onder voorbehoud van goedkeuring van de vergunningaanvraag, kijken we ernaar uit een hechte partner te zijn voor de belanghebbenden in de Nederlandse gemeenschap en bij te dragen aan een duurzame gokindustrie in Nederland.”