Bookmakers

Unibet Sportsbook
 • Award-winning sportsbook
 • Claim €50 sports bonus
 • 24/7 customer service
Speel nu
Read review
Betway Sports
 • Very well-known bookmaker
 • €30 free bet for new customers
 • Excellent reputation
Speel nu
Read review
Bwin Sports
 • No.1 for online sports betting
 • €75 sports welcome bonus
 • More than 90 different sports
Speel nu
Read review
Betsson Sportsbook
 • Experienced bookmaker
 • Huge offer in sports bets
 • Quick withdrawals
Speel nu
Read review

Bookmakers: vergelijk de beste Belgische online bookmakers

Bookmakers zijn bedrijven die sportweddenschappen aanbieden. Alleen de beste online bookmakers voor Europa Dit gebeurt op basis van onze eigen ervaringen en die van onze bezoekers. De bookmakers hebben het beste van de wereld gemaakt. Vanwege onze strikte bookmakerselectie hoeft u niet veilig te zijn en kunt u het veilig doen bij de gekozen bookmaker.

Bookmakers & Wedden op Sport

Bij online gokken denkt u misschien aan roulette, pokeren of de vele spectaculaire videoslots. Maar er is meer. U kunt uw geld namelijk ook inzetten op voetbal-, tennis-, basketbal en andere sportwedstrijden. Dit soort weddenschappen worden georganiseerd door bookmakers (ook wel bookies genoemd). In Belgïe zijn verschillende gokbedrijven actief die beschikken over een officiële licentie van de Kansspelcommissie. Nu kunt u zich natuurlijk direct inschrijven bij de eerste bookmaker die u tegenkomt. Toch is het veel verstandiger om u vooral wat in de wereld van de bookmakers te verdiepen. En daar helpen wij u graag bij!

Maak kennis met het fenomeen ‘bookmaker’

Gokken op sportwedstrijden is bepaald niet nieuw. De oude Romeinen wisten de extra spanning van het gokken zelfs al te waarderen. Alleen zaten zij niet te juichen bij een potje voetbal of tennis, maar bij het wagenrennen. Bij deze sport gingen paarden en hun jockeys (die toen nog in een wagen achter het paard stonden) een felle strijd aan met de concurrentie. Soms zelfs met de dood als gevolg. Gelukkig is er sinds die tijd veel veranderd. Maar er bestaan dus nog steeds plekken waar u geld kunt inzetten op de favoriete sport.

Een paar decennia geleden moest u nog naar de bookmaker op de hoek van de straat als u een weddenschap aan wilde gaan. De komst van internet heeft wat dat betreft heel wat veranderd. Er kwamen online bookmakers zodat sport- en gokliefhebbers gewoon vanuit hun eigen huis konden inzetten. Hierdoor is het online gokken een stuk toegankelijker geworden. Toch is de rol van de bookmaker in feite niet veranderd. Net als in de tijd van de Romeinen is het wedkantoor verantwoordelijk voor alles omtrent het gokken op sportwedstrijden.

Welke bookmakers zijn er?

Wie via Google op zoek gaat naar een bookmaker, komt meteen een lange rij met namen tegen. Unibet is bijvoorbeeld een heel bekende aanbieder van sportweddenschappen. Maar ook BetfirstBetwayEurotiercéLadbrokesCircusBet777 en Bwin zijn zeer populair onder Belgische gokkers. En hiermee is de lijst nog lang niet compleet.

Er zitten zeker verschillen tussen deze bookmakers. Bij de één krijgt u misschien wel een extra hoge bonus, terwijl de ander juist veel meer wedmogelijkheden biedt. Het is dus aan u om te bepalen welke bookmaker het beste bij u past. Er is alleen één ding waar u wel op moet letten voordat u zich registreert. Want beschikt het gokbedrijf wel over de goede licenties van de Belgische Kansspelcommissie? Alle bookmakers die wij hierboven noemden, voldoen uiteraard aan deze belangrijke eis.

Veilig gokken dankzij de Kansspelcommissie

De Belgische Kansspelcommissie zorgt ervoor dat het online gokken op een eerlijke en veilige manier verloopt. Dit gebeurt overigens pas sinds 15 juli 2011. Voor deze tijd was het in ons land illegaal om online een gokje te wagen. Hierdoor was er vanuit de Belgische overheid geen enkele controle op wat er gebeurde. Maar met het aanpassen van de Wet op de Kansspelen is dit inmiddels wel veranderd.

Bookmakers die online sportweddenschappen aan willen bieden, moeten beschikken over een aparte licentie van de Belgische Kansspelcommissie. Zo’n vergunning zegt veel. De Kansspelcommissie controleert namelijk of de bookmaker aan alle wettelijke eisen voldoet. U moet onder andere denken aan financiële transparantie en een minimum uitkeringspercentage.

Hoe worden de odds bepaald?

Sportweddenschappen maken het een stuk spannender om een wedstrijd te volgen. Hierbij maakt het niet uit of u op een voetbalmatch wedt óf dat u zich richt op boksen, tennis of motorsport. Toch draait het voor de meeste gokkers niet alleen om de extra spanning. Winst maken is minstens net zo belangrijk.

Hoeveel geld u kunt winnen, is deels afhankelijk van uw inzet en deels van de odds. Deze odds (oftewel ‘quoteringen’) worden bepaald door de bookmakers zelf. Dat betekent ook dat u bij de ene bookie soms meer geld kunt winnen dan bij de ander. En dat terwijl het om één en dezelfde wedstrijd gaat. Het ontstaan van deze verschillen is eigenlijk heel logisch. Elke bookmaker heeft namelijk een eigen team van experts klaarzitten die niets anders doen dan de wedstrijden beoordelen. Voor een voetbalmatch kijken ze bijvoorbeeld naar het thuisvoordeel, eventuele blessures en de onderlinge duels uit het verleden. In feite maken ze dus een zelfde soort inschatting van de wedstrijd als u.

Bookmakers proberen zelf uiteraard ook zoveel mogelijk winst te maken. En daar passen ze de odds handig op aan. Staat er een een wedstrijd op de planning tussen RSC Anderlecht en Sporting Lokeren? Dan is de algemene verwachting dat de Anderlechters overtuigend gaan winnen. De odds voor Anderlecht kunnen dus zomaar uitkomen op 1.76, terwijl die voor Lokeren 4.00 zijn. Aan deze odds kunt u exact zien hoeveel uw ingelegde euro waard is. Want als u gokt op winst voor Sporting Lokeren dan kan dit 4.00 keer uw inzet opleveren. Maar dan moeten ze natuurlijk wel eerst zien te winnen.

Geld inzetten op uw favoriete sport

Iedere sportliefhebber heeft weer andere interesses. Misschien zit u wel aan de buis gekluisterd als het Champions League voetbal op tv is. Of blijft u juist thuis voor de Tour de France of de Formule 1 wedstrijd op het stratencircuit van Monaco? Wat uw favoriete sport ook is, u kunt er ongetwijfeld op gaan wedden.

Bookmakers bieden allerlei soorten sportweddenschappen aan. De nadruk ligt meestal op voetbal, al zijn er zeker genoeg andere sporten om uit te kiezen. Wedkantoren maken altijd onderscheid tussen pre-match en live weddenschappen. Vooral de live weddenschappen zijn sterk in opkomst doordat het extra spanning met zich meebrengt. Want terwijl een wedstrijd al bezig is, kunt u nog geld inzetten. Dat betekent dat u direct in kunt spelen op wat er op het voetbalveld of de tennisbaan gebeurt. Bij pre-match wordt de weddenschap gesloten op het moment dat een wedstrijd begint.

Op welke sport, competitie of welk toernooi gaat u gokken? En wordt het pre-match of gaat u voor een live weddenschap? Dit zijn overigens niet de enige keuzes die u moet maken. Bij elke sportwedstrijd zijn er namelijk ook nog verschillende wedmogelijkheden. Een voetballiefhebber kan bijvoorbeeld inzetten op de einduitslag, de stand na het spelen van de eerste helft, het aantal hoekschoppen of de speler die het meeste scoort. Daarnaast kunt u de underdog vooraf een virtuele voorsprong geven als u gaat gokken met een Asian Handicap. Dit zorgt er automatisch voor dat de odds hoger worden dan bij een reguliere weddenschap. Voor de meer ervaren gokker is dit natuurlijk zeer interessant.

Hoe start u met gokken?

Om online te kunnen gokken, moet u eerst een account aanmaken bij een bookmaker. Meestal is dit al binnen een paar minuten geregeld. Maar met alleen een account bent u er nog niet. U moet namelijk eerst zorgen dat u genoeg saldo in uw account heeft staan. Hiervoor kunt u gebruikmaken van verschillende betaalmethodes. De meeste gokkers kiezen voor een betaling via Bancontact. Andere populaire betaalmethodes zijn e-wallets zoals Skrill en Netteler. Daarnaast is het ook mogelijk om via uw creditcard of een traditionele bankoverschrijving geld in uw account te storten. De Kansspelcommissie controleert uiteraard streng of dit allemaal via een veilige verbinding verloopt.

Bonussen voor extra speelgeld

Bookmakers verwelkomen nieuwe spelers graag met een speciale welkomstbonus. In de wereld van de sportweddenschappen komt dit vaak neer op een 100% stortingsbonus. Bij deze bonus verdubbel de bookmaker het bedrag van uw eerste storting. Besluit u om te beginnen met 30 euro? Dan krijgt u hetzelfde bedrag cadeau zodat u meteen 60 euro heeft om mee te gokken. En met dat extra speelgeld kunt u toch een mooie winst binnenhalen.

Sommige bookmakers zijn behoorlijk gul als het om bonussen gaat. Ze hebben niet alleen een 100% welkomstbonus, maar ze hebben ook acties voor spelers die al wat langer bij hen gokken. De vriendenbonus is bijvoorbeeld een hele bekende. Of wat dacht u van bonusacties rondom grote sporttoernooien? De hoogte van de bonus kan voor u reden zijn om voor een bepaalde bookmaker te kiezen. Daar is niets mis mee, zolang u zich vooraf maar goed inleest. Er zijn immers altijd bepaalde voorwaarden waar u moet voldoen. De bekendste eis is dat u het bonusbedrag eerst een aantal keer in moet zetten (‘rondspelen’ of ‘vrijspelen’ genoemd) voordat het daadwerkelijk aan uw saldo wordt toegevoegd. Dit moet binnen een bepaalde periode waardoor het voor de kleinere gokker soms niet haalbaar is om aan deze voorwaarden te voldoen. Als een bonusactie te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat meestal ook.

Enkele tips voor de beginnende gokker

Tot slot willen we u nog een aantal tips geven voor als u online gaat gokken bij een bookmaker.

 • Emotie is een slechte raadgever. Kies daarom niet voor een wedstrijd van uw favoriete club of speler, maar ga voor een match die u subjectief kunt beoordelen.
 • Bepaal vooraf met hoeveel geld u maximaal gaat gokken. En houdt u hier ook aan.
 • Vergelijk de odds bij verschillende bookmakers en ga voor de beste deal.
 • Zorg dat u zich verdiept in de wedstrijd. Blijf dus op de hoogte van blessures, gele kaarten en andere belangrijke zaken.
 • Wees tevreden met elke overwinning die u boekt. Zelfs als u maar 10 euro wint dan mag u gewoon trots op uzelf zijn. Want u heeft de bookmaker toch maar mooi verslagen!